Nyårslöften

Sammanfattning om året som gått kommer inom de närmsta dagarna. Men med året avslutat så kan jag sudda ut mina gamla nyårslöften och skriva upp mina nya på whiteboarden i lyan.

Gamla nyårslöften
 • Gå upp till 70kg [Ej uppfyllt]
 • Börja gymma (Mål: 50 pass, Genomförda: 18) [Ej uppfyllt]
 • Skriv klart boken [Ej uppfyllt]
 • Avsluta inte andras meningar [Isch uppfyllt]
 • Köp inget godis [Uppfyllt]
 • Skaffa ett jobb [Uppfyllt]
Nya nyårslöften
 • Drick ingen Cola
 • Få boken tryckt
 • Åk till Uppsala
 • Gå upp till 70kg
 • Betala inte pengar för att dansa
Love & Peace

Hallonsoda

Det har blivit ett litet uppehåll nu under juletid, ber om ursäkt för det. Var upptagen med att fira jul, umgås med underbara vänner, få julmat och klappar, se på bio (Girl with the dragon tattoo, okej sevärd), släktmiddag och konvent. Det sistnämnda, CrossCon, kan ha varit det bästa med det hela :) (gängträffen hos björkman var dock awesome den också). Har dessutom vunnit utgivning av min bok! Så jag har en del att pilla med, för jag vill få klart det så snart som möjligt nu (: Har vänner som läser igenom lite just nu och sen har jag en eventuell framsida på gång också ^^

Det bästa med den senaste veckan är ändå hallonsoda. Denna ljuva, söta, vackra och saknade. Det är få saker som får hjärtat att slå så hårt som det gör när man har hallonsoda i handen, eller när man får känna den underbara smaken som bara finns i hallonsoda. Hade hallonsoda varit en kvinna, så hade jag älskat henne mer än vad jag någonsin kunnat älska förut! Om jag hade varit en musik, så hade jag skrivit en låt om hallonsoda. För hallonsoda förtjänar en låt.

Love & Peace

Your highness

Klarade ut Zelda igår (recension kommer) och idag har jag varit sjukt trött. Iaf tränat med flummis =)
Igår såg jag en film som jag inte hade hört talas om innan, Your highness.

Genré: Parodi på äventyrsfilm (som heliga graal fast töntigare)

Story: Filmen handlar om kungens värdelösa son, som inte är duktig på någonting och har aldrig varit ute på några uppdrag. Plötsligt blir kungens bättre sons blivande fru (Zooey Deschanel) kidnappad av en ond magiker, och de två bröderna ger sig ut på jakt för att rädda henne. På vägen träffar de en snygg äventyrerska (Natalie Portman) som de halvt om halvt slår följe med. Filmen innehåller gott om hjärndöd humor och sexskämt för den som uppskattar det.

Rating: IMDB har gett filmen 5.6/10, jag tycker i och för sig att Zooey gjorde en bra roll men Natalie Portman hörde inte hemma där alls. Trots att två av mina favoritskådespelerskor var med så får filmen 5.2/10 av mig. Gillar man de skådespelerskorna så borde man se den, inte annars.


Love & Peace

No strings attached

Såg ju Thor igår och gav den kanske lite oförtjänt högt betyg, men så är det när snygga skådespelare är med! Bestämde mig hursomhelst för att jag skulle se No strings attached för tredje gången denna lördagskväll (:

Genré: Sliskig Amerikansk Kärlekskomedi

Story: Väldigt precis som "Friends with benefits" (Justin timberlake, Mila Kunis) så handlar denna filmen om två snyggingar (Natalie Portman, Achton Kutcher) som bestämmer sig för att ha sex med varandra utan att få känslor för varandra. Oerhört förutsägbar, men what the heck. Skillnaden mellan de två filmerna är att den andra känns lite mer normal medan personerna i denna är lite mer "messed up" (och det är nog därför jag föredrar den här).

Rating: IMDB har gett filmen 6.2/10, men återigen så höjer jag den och sätter därmed 7.5/10. Den är helt klart värd att se flera gånger, och även om storyn är lite meh så är det fortfarande bra och roliga skådespelare. Tycker man om denna bör man se Friends with benefits och vice versa! =)

Love & Peace

Julklapp

Tanken med dagen var att jag skulle spela EON med gänget. Efter lite eftertanke så konstaterade jag att det är julafton om en vecka och att jag borde fixa klart julklapparna, vilket jag också gjorde =) Hittade en del saker som jag ville köpa till mig själv, men ekonomin är lite halvdan just nu så jag sparar det. Hittade bland annat Pokémon: Heart Gold för 170kr (300kr billigare än när jag ville köpa det i fjol) på kstads nyöppnade media markt. Spelet är som alla andra pokémonspel, bara det att man får en stegräknare till och för varje steg man tar så får den pokémonen man valt extra EXP. Jag gillar idén och det spelet kanske kan hjälpa mig med att få träningsmotivationen tillbaka inför våren. Har dock inte tid med att börja spela något nytt spel än, måste iaf klara av mitt Zelda först ^^
Love & Peace

Thor

Blev sugen på att se en film, passande till en lugn fredagskväll. Det enda kravet var att antingen Emma Stone, Natalie Portman, Rachel McAdams eller Zooey Deschane skulle vara med. Fick rekommendationen att se Thor, vilket passade bra eftersom jag ändå tänkte se den på bio i somras.

Story: Filmen handlar om att Thor, Odins son, misslyckas med att bli arvtagare och den nästa kungen och blir istället bannlyst till Jorden, utan några mer krafter. Av en ren slump så träffar han på Natalie Portman (Världens näst hetaste skådespelare) som är forskare. Nyheter når honom om att Asgard inte har det så bra utan honom och han bestämmer sig för att försöka få tillbaka sina krafter.

Genré: Action/Fantasy.

Rating: IMDB har gett filmen 7.1/10, men jag måste säga att jag blev mycket positivt överraskad och ger den därför själv 8.3/10 (Tre av poängen kanske dock beror på att Portman ser så galet bra ut). Den som uppskattar filmer som X-Men, Spiderman osv kommer inte bli besviken =) Mycket spännande, kändes ibland lite förutsägbar men oftast blev man förvånad!


Love & Peace

Praktik över

Yes, nu är de här fem veckorna slut! Dags för tre-fyra pluggveckor och sen blir det dags för att läsa idrott (=
Ikväll bestämde jag mig för att köpa expansionen till BF3, det slutade med att jag betalade för två och fick inget. Och det är helt hopplöst att försöka få tag på de som äger företaget, trots att de är svenska! Får se om jag lyckas få mina pengar tillbaka..

The longer the wait, the sweeter the kiss. Det är helt galet vad jag hade kunnat gå med på för saker för det. Gillar inte att bli så förändrad av folk

Love & Peace

Feedback

Måste åter igen tacka min vän Sara för feedbacken jag fick igår (= Det var längesen någon läste något ur boken, och att få höra att man gör bra ifrån säger håller viljan att fortsätta uppe!

Sista praktikdagen nu, efter fem veckor! Är nöjd och känner fortfarande att jag är på rätt utbildning ^^ Sen är det dags för en studieintensiv vecka i lyan, tråååkiigt! XD Vill kunna ta det lite julelugnt nu >.<

Love & Peace

Angels

Ser galet bra ut och har en helt underbart härlig personlighet. Det är nog så jag definierar en ängel.
Vet inte om jag ska älska livet eller om det är FML som gäller. Hursomhelst, nästsista praktikdagen nu!
What's in your head, in your heeeeaaaad?

Love & Peace

Lucia

Yepyep! Grattis Lucia på namnsdagen och Lina på födelsedagen! =) Hoppas det blir en bra dag för er (:

Dags att dra till tredje sista praktikdagen, hoppas den flyter på bra ^^

Love & Peace

120 bpm

Kort information om mitt hjärta.
Jag har tämligen god grundkondition, därför har jag en vilopuls som ligger strax över 40 slag i minuten (bpm). När jag styrketränar så brukar jag ligga runt 120 bpm och när jag springer distans så är 140 en vanlig siffra. Som allra högst kan mitt hjärta slå nånstans runt 203 slag i minuten (dvs när jag springer så snabbt jag orkar, så länge jag orkar och så mycket jag orkar).

Inatt, klockan 04.13, efter 1,5h sömn, vaknade jag med 120 bpm. Av ett ljud som lät som att en stor hand slog sönder allt jag hade i min lägenhet. Den allra första känslan jag vaknade med var att jag ville gråta, skrika och spy samtidigt. Gjorde inget av det. Efter några sekunder kom jag i alla fall snabbt fram till att det inte var någon i min lägenhet. Men det var fest i hela huset och någonting i lyan hade smällt som in i ****. Var helt övertygad om att inflyttningsmuggen som står på "saker jag älskar"-hyllan och fått av Zsolt och Nina hade sprängts i småbitar.

Rädd för vad som komma skall så tände jag ändå lampan och reste mig upp och gick till den nämnda hyllan.
Det som hade hänt var att väggklockan för första gången sen jag köpte den i våras hade "studsat ur" spiken som den satt på och landat rakt på den nämnda inflyttningsmuggen, därefter vidare på andra högt värdesatta grejer som stod på samma hylla. Grannarna hade alltså hoppat i golvet till musik så pass våldsamt att detta skedde.

Mirakulöst nog gick inget sönder, men jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Kanske med undantag av de två gånger som jag vaknat av att jag har en inbrottstjuv två meter framför mig i min egen lägenhet. Och några andra tillfällen i livet. Men när man inte längre känner sig trygg i sitt eget hem, då är det kört. Så nu sitter jag här, en timma senare, klarvaken och mår fortfarande illa. Och jag är så jäkla glad över vetskapen att mitt uppsägningspapper redan ligger i brevlådan.
Love & Peace

Limitless

Det blev så ändå, att jag tog en liten filmpaus. Någonting okänt gjorde mig knäckande trött, så lite vila i soffan gjorde nog mig bara gott.

Story
Filmen (Limitless - 2011) handlar om Bradley Cooper (Har sett honom i bl.a. Yes man, Hangover och Dumpa honom!). Han får tag i ett piller som gör att han ökar sin hjärnkapacitet från 20% till 100% och varar i ett dygn. Ganska sweet! Problemet är att du dör om du slutar äta pillerna, när du väl börjat. En thriller med härliga inslag och som en thriller ska vara - spännande. Det hände att man satt på nålar och ibland kändes det nästan lite otäckt.

Rating
IMBD har gett filmen 7.3/10. Jag håller med, så det får bli 7.3/10 för min del också. En film som passar alla som vill se något lite med lite mer action än komedierna och samtidigt få in lite spänning i det hela. Sevärd!
Jag hade åxo tagit de där pillrena..

Love & Peace

Julklapparna staplas men ännu ingen julgran

Har spenderat dagen till att köpa lite julklappar inne i stan. Några blev lite dyrare än vad jag planerat men när man hittar något man vill ha så blir det så det får bli. Gick runt en stund med Jonas (Gammal klasskamrat) och Frida, åt lunch och drack thé på teapot (Lady Love -> Klart godkänd). Nu blir det nog en lugn ensamkväll, ska köpa lite mer presenter på nätet och förhoppningsvis ta tag i att skriva lite på boken =) Har träffat ovanligt många människor från högstadietiden idag, både lärare och klasskamrater och chefer. Antar att det är en sån dag då alla är ute och shoppar, Kristianstad är ändå något av en bra shoppingstad för den som letar efter annat än det jag letar efter.

Trots julklappar under fläkten och adventsljus på bordet har jag inte fått någon julkänsla än. Är nog inte så konstigt eftersom jag är uppväxt i en familj som nästan sagt upp julen, men ibland känner man för att få någon annan känsla än den som blåst och gråa skyar ger en.

Love & Peace

Födelsedagsfest för Johanna (!)

Vadå "Anonym"?XD

Fredagkväll och hemkommen igen. Jag har precis varit på hemmafest hos Johanna Tillberg, en vän som jag träffat några gånger under det senaste året men inte känner jätteväl. Jag var kanske inte där så värst jättelänge, men det var hur som helst mycket trevligt =) Hon fick lite chokladpraliner och hon bjöd mig på lite mögelost, me gusta!
Annars idag har jag varit och fikat och shoppat i Ofm med Ninis, alltid lika glädjande =) Julte passade bra och nu har jag börjat få kontroll på julklappandet ^^ Kanske ska få lite julkänsla i år ändå.

Det blev åter tyst. Cecil slutade studsa med sin boll. Sean satte sig ner i sängen igen, chockad och förvirrad. Hans far hade varit här nyligen. Han hade blivit bortförd av en medlem i OXYGEN, en förening som står för att se till att samhället och Världen fungerar som det ska. Så långt förstod Sean, men sen då? Hade han lyckats bli frisläppt, eller..? Sean ville inte tänka tanken. Eller hade han blivit avrättad? - Klipp taget ur Legenden om Akárna.

 

Love & Peace


The big bounce

Att inte förstå sig själv är ett ganska intressant fenomen. I några månader har jag fått för mig att jag haft någon typ av känslor för någon. Tankarna har varit många och ganska djupa filosofier. Sen räcker det med ett ord från en viss person för att dessa känslor helt ska byta plats. Det är säkert ett vanligt och förklarligt begrepp, men det gör det inte mindre förvirrande för min del. För om man kan ha känslor så länge, och sen så bara försvinner dem, hur ska man då kunna veta vad som är äkta?

FILM -> The big bounce

Såg en film igår, första på länge. Laddar inte ner filmer i lyan längre, eftersom att internetet där är så galet instabilt.
Denna filmen har fått 4.8/10 av IMDB.
Genré: "Thriller", men jag skulle mer kalla det för komedi på ett typiskt amerikanskt sätt.
Många kända skådespelare, den handlar om Owen Wilson men även Morgan Freeman och Charlie Sheen m.fl. har stora roller.

Filmen handlar om att Wilson blir uppraggad av en sexbomb som vet att han är ganska duktig på att göra inbrott. Hon ber honom att göra inbrott på en viss plats vid ett visst tillfälle och sno åt sig 200,000$. Den kan låta lite förutsägbar, men den har sina "WTF-moments" och jag tycker i alla fall den var bättre än IMDB.

Jag ger den 6.2/10.Love & Peace

Reklam för mig själv

Syrran uppmärksammade mig om en tävling på nätet. Man skulle skriva ett julrim och den som får mest "likes" på facebook vinner att få sin bok tryckt gratis! Vilket självfallet är något jag är oerhört intresserad av. Så om du känner att du har lite tid kvar i fickan, och inte har något emot att gilla saker, så får du gärna trycka på länken below! Mitt inlägg är först och ligger högst upp =) Vem julrimmet är ämnat för tänker jag inte avslöja än (likaså vad klappen innehåller)

https://www.facebook.com/BoD.se?sk=app_199013823517254

Love & Peace

Lite skryt.

http://commersen.lokaltidningen.se/spelfantaster-tavlade-i-wien-/20111203/artikler/712079783

Det är inte ofta man är med i tidningen, men man får njuta när man väl är det! (:

Det där med tjejer är galet. Först kommer jag fram till att jag ska hålla mig singel ett tag till, sen blir jag ändå som en femtonåring och kan inte sova på kvällarna. När jag ändå vet att det inte kommer bli något. Som tur är så är det gratis att dricka chocoffee på praktiken, så tröttheten påverkar förhoppningsvis inte undervisningen (= Fyra dagar kvar, sen är det tillbaka till de hårda studierna!

Love & Peace

Ny blogg - Första inlägget

Japp, då tar jag äntligen tag i det. Efter mer än fyra år så byter jag från Akarna.bloggspace.se till det här. Lär ta en stund att vänja sig, men det här ska nog så småningom bli lite snyggare och bekvämare än den förra. Jag har lagt över den gamla bloggen på en wordfil, så jag kommer nog inte ha någon orsak att logga in där något mera.

Men det här är första inlägget, så jag ska göra nån sorts presentation enligt tradition. Denna gången kör jag det från en ny vinkel - svärmorsdröm. Utan lögner och överdrifter, säger jag något som inte stämmer så kan det gärna hamna i kommentarerna BELOW.

Jag heter då Jon-Alexander Henriksson och är tjugoett bast. Slutade Tekniska linjen med bra betyg, gjorde lumpen med en rimlig attityd och studerar nu till Matte/Idrottslärare i Högskolan Kristianstad (äldre barn och ungdomar). Har gott om vänner och intressen som jag brinner för, däribland sociala aktiviteter, musik och löpning. Är lugn och harmonisk och är nog en bättre lyssnare än vad jag är talare. Sanningen att säga så är jag nog ganska blyg i nya situationer, men blir ganska snabbt bekväm. Självförtroendet är gott i många lägen men håller det gärna för mig själv (bortsett från detta inlägget). Har både gott om meriter och arbetserfarenheter, tycker om att hålla mig sysselsatt och har gärna många bollar i luften.

Förutom studierna så har jag en del småprojekt som jag sysslar med på min fritid. Jag skriver en del musik som spelar in på Cubase, inte lärt mig programmet riktigt än så det har inte blivit jättemycket gjort än. Håller även på att skriva en fantasytrilogi "Legenden om Akárna" och är snart klar med den första boken i serien. Den fysiska träningen ligger lite på is, men kommer att återupptas när idrottslärarsutbildningen drar igång i vår så jag kommer i form till Göteborgsvarvet. Umgås också mycket med vänner, mest i skype i veckorna och reser runt på helgerna.

Resor är något jag börjat uppskatta mer och mer de senaste åren. Tågar runt ganska mycket och har på tre år hunnit besöka många nya städer både i och utanför landet. Mest i syftet att hälsa på vänner, men mycket för att jag gillar nya erfarenheter. De närmsta resorna är nog Gislaved och Västerås under julledigheten och snart Göteborg också. Utrikes hoppas jag på att kunna ta en weekend i Paris till våren och sen tågluffa i östra Europa till sommaren. Får se hur mycket ekonomin håller :)

Inlägg slut. Love & Peace

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0